TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – 20. ožujka 2022.

1. Ove nedjelje je Treća korizmena nedjelja. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. Ove nedjelje je korizmena akcija Hrvatskoga Caritasa ‘Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini’ u koju smo pozvani aktivno se uključiti. Ove godine geslo je “Vidio sam, vidio nevolju naroda svoga” (usp. Izl l3,7). Zajedno molimo i darujemo novčani prilog kojim želimo pomoći Crkvi i Hrvatima u Bosni i Hercegovini koji žive u posebnih okolnostima.

3. Ove nedjelje je u našoj župi godišnje župno klečanje. Budući da je nedjelja, klečanje će započeti nakon svete mise u 11 sati. Raspored za klanjanje je po sljedećim skupinama: od 12 do 13 sati OFS, od 13 do 14 sati Frama, od 14 do 15 sati prvopričesnici i krizmanici, od 15 do 16 sati župni Caritas i molitvena zajednica, od 16 do 17 sati čitači i od 17 do 18 sati Zbor ‘Snagom Duha’.

4. Ove nedjelje počinje s radom u našem samostanu Framica nakon mise u 9 sati u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina. Voditelj je Matea Šepčić, a pomagat će joj framaši. Bit će tu crtanja, bojanja, smišljanja, izrađivanja, pjesme, a naravno i igre. Framica će biti svake nedjelje.

5. Vjeroučenici Osnovne škole Kralja Tomislava iz Našica pod vodstvom vjeroučiteljice mentorice Anite Zavada su u utorak, 15. ožujka, na biskupijskoj (međužupanijskoj) vjeronaučnoj olimpijadi u Požegi o temi ‘Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova’ osvojili drugo mjesto. Čestitamo im.

6. Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

7. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise Euharistijsko klanjanje. U utorak je 12 utoraka do svetkovine sv. Antuna.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a petak nakon večernje svete mise je Biblijski sat.

9. U petak, 25. ožujka, je svetkovina Navještenja Gospodinova ili Blagovijest. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9 i 18:30 sati.

10. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom prije pobožnosti križnoga puta u crkvi je korizmena kateheza.

11. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za najpotrebnije.

12. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u utorak, 29. ožujka, pa vas molimo da ih prijavite u župnom uredu.

13. Najavljujemo XXVII. Našički križni put u subotu 2. travnja. Početak je u našoj župnoj crkvi u 9 sati, a završetak sa sv. misom otprilike nakon 14 sati. Ide se od župne crkve preko Klarina brda na groblje i po gradu. Više pojedinosti o križnom putu imate na oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

14. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

15. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.