OSMA NEDJELJA KROZ GODINU – 27. veljače 2022.

1. Ova nedjelja je Osma nedjelja kroz godinu. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise Euharistijsko klanjanje.

4. U srijedu je Pepelnica ili Čista srijeda. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9 i 18:30 sati. Pod svakom misom je obred pepeljenja. Toga dana je obvezan post i nemrs. Molimo da nam bude plodna ovogodišnja korizma.

5. Biskup nas je svojim pismom “Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati” pozvao na molitvu i post na Čistu srijedu za mir u Ukrajini te da velikodušno darujemo novčani dar za ukrajinske stradalnike, osobito izbjeglice.

6. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a petak nakon večernje svete mise je Biblijski sat.

7. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom prije pobožnosti križnoga puta u crkvi je korizmena kateheza.

8. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za najpotrebnije.

9. Sljedeće nedjelje slavimo Prvu korizmenu nedjelju. Na svetu misu u 9 sati pozvani su ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta svete potvrde i njihovi roditelji, kao i kandidati za primanje svete pričesti.

10. U nedjelju volonteri Caritasa organiziraju humanitarnu prodajnu akciju čime želimo pomoći najpotrebnijima u našoj Župi.

11. Na prijedlog Biskupa bit će u korizmi prvopričesnicima i krizmanicima uručene Caritasove kutijice za akciju “Djeca djeci” u koje će oni prikupljati priloge za siromašnu djecu i predati kao prinos na misi Večere Gospodnje na Veliki četvrtak za biskupijski Caritas.

12. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.