TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU – 23. siječnja 2022.

1. Ove nedjelje je Treća nedjelja kroz godinu koja se prema odluci pape Franje slavi kao Nedjelja Božje riječi. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

3. Subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Najavljujemo tradicionalnu Devetnicu Gospi Lurdskoj koja počinje u srijedu 2. veljače, svetom misom u 18:30 sati. Molimo za Marijin zagovor u svim našim potrebama, osobito za zdravlje bolesnih i rast u vjeri našega naroda.

5. Najavljujemo da tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 14. veljače ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u svibnju.

6. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.