KRŠTENJE GOSPODINOVO – 9. siječnja 2022.

1. Ove nedjelje je Krštenje Gospodinovo, završava Božićno vrijeme, a počinje Vrijeme kroz godinu.

2. U utorak, 4. siječnja, blagoslovom u Donjoj Motičini i Granicama, završili smo godišnji blagoslov obitelji u našoj župi. Zahvaljujemo svima koji su nas primili i s nama zajednički molili blagoslov od Gospodina. Ako netko želi naknadni blagoslov, može se prijaviti u župnom uredu.

3. Sljedeće nedjelje je Druga nedjelja kroz godinu.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

5. Subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

6. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.