DRUGA NEDJELJA PO BOŽIĆU – 2. siječnja 2022.

1. Ova nedjelja je Druga nedjelja po Božiću.

2. U tijeku je blagoslov obitelji u našoj župi po rasporedu koji je na oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. U srijedu je dan uoči svetkovine Bogojavljenja te će u 18:15 sati biti blagoslov vode, a nakon večernje svete mise i blagoslov samostana.

5. U četvrtak, 6. siječnja, je svetkovina Bogojavljenja. Svete mise su u župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu, a na filijalama su mise u Breziku i u Donjoj Motičini. Slavimo i Dan Svetog Djetinjstva kad skupljamo milodare za siromašnu djecu u misijama.

6. U Božićno vrijeme župni ured ureduje poslijepodne od 17 do 18 sati.

7. Sljedeće nedjelje, 9. siječnja, slavimo Krštenje Gospodinovo i završetak Božićnoga vremena.

8. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.