BLAGDAN SVETE OBITELJI – 26. prosinca 2021.

1. Danas je blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, a ujedno je i svjetski Dan selilaca i izbjeglica.

2. Danas poslije podne od 14 sati započinje blagoslov obitelji u našoj župi blagoslovom u Ceremošnjaku, Makloševcu, Gornjoj Motičini, Londžici i Gradcu. Raspored blagoslova imate na oglasnim pločama i na našoj internetskoj stranici. S blagoslovom počinjemo svakoga radnog dana u 9 sati.

1. U petak je Stara godina. Misa zahvalnica je u 17 sati.

2. U subotu je Nova godina, svetkovina svete Marije Bogorodice, a ujedno je svjetski Dan mira. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9 i 18:30 sati.

3. U nedjelju, 2. siječnja 2021. godine, je Druga nedjelja po Božiću.

3. U Božićno vrijeme župni ured ureduje poslijepodne od 17 do 18 sati.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

5. Kalendare za 2022. godinu možete nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

6. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.