SVETKOVINA KRISTA KRALJA – 21. studenoga 2021.

1. Ove nedjelje je 34. nedjelja kroz godinu i svetkovina Krista Kralja. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. U ponedjeljak 22. studenoga, je sv. Cecilija, zaštitnica crkvene glazbe. Na večernjoj svetoj misi pjevat će naši zborovi, a nakanu svete mise prikazujemo za crkvene pjevače i svirače.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. Raspored kateheza za prvopričesnike i krizmanike je na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom.

5. U četvrtak, 25. studenoga, je sv. Katarina Aleksandrijska. Proštenje je u Zoljanu, gdje je misa u 11 sati. Predvodit će je naš biskup mons. Antun Škvorčević, koji će tom prilikom i blagosloviti obnovljenu crkvu sv. Katarine, koja je stradala u poplavi.

6. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, u petak u 19:30 sati je Biblijski sat i u petak u 20 sati susret Frame.

7. Nabavili smo kalendare za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

8. Nakon večernje svete mise u subotu, 27. studenoga, zapalit ćemo na adventskom vijencu prvu adventsku svijeću uz zajedničku molitvu i pjesmu. Adventski vijenac, koji priprema Udruga za kulturu življenja “DarNa”, bit će ispred kipa Bezgrešne u dvorištu samostana. Zbog ovoga molitvenog programa subotom u došašću neće biti Euharistijskoga klanjanja.

9. Najavljujemo da će i ove godine na Prvu nedjelju došašća, 28. studenoga, u bolničkoj kapeli misom u 15 sati započeti četvrto Biblijsko bdijenje u našoj župi. Nakana je za prestanak pandemije i zdravlje bolesnih. Kroz pet dana Biblija će se čitati dan i noć, čitači se izmjenjuju svakih pola sata. Zbog epidemiološke situacije i ove godine će se čitati u okrilju svoga doma, a ne u kapeli. Tko se želi uključiti, može se prijaviti Nikolini Pavlović, Branki Hajek ili Nataliji Barišić Novačić. Te nedjelje neće onda u bolničkoj kapeli biti mise u 16:30 sati.

10. Nedjeljama u došašću volonteri Župnoga caritasa imaju humanitarnu prodajnu akciju za pomoć potrebnima u našoj župi.

11. Najavljujemo tradicionalnu devetnicu Bezgrešnoj u našoj crkvi koja će početi u ponedjeljak, 29. studenoga, molitvom krunice u 18 sati i svetom misom u 18:30 sati. Geslo ove devetnice su Marijine riječi iz Svetoga pisma “Neka mi bude po tvojoj riječi!”. Pozivamo vas da se uključite u devetnicu u kojoj ćemo se u crkvi zajednički moliti Bogu po zagovoru Bezgrešne koja nas je uvijek štitila u Našicama i našičkom kraju, vodila nas svome Sinu i učila nas živjeti po Božjoj riječi.

12. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u ponedjeljak 6. prosinca, pa Vas molimo da ih prijavite u župnom uredu. Ispovijed po filijalama bit će po sljedećem rasporedu: 9. prosinca u Seoni i Zoljanu, 10. prosinca u Donjoj Motičini i 11. prosinca u Breziku. Ispovijed u Našicama je svaki dan od 6:45 i 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa Vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

13. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.