TRIDESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU – 14. studenoga 2021.

1. Danas je 33. nedjelja kroz godinu. Danas u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Danas je po odredbi pape Franje Svjetski dan siromaha. Pozvani smo konkretnim koracima svjedočiti kršćansku ljubav našoj siromašnoj braći i sestrama, osobito preko Župnoga caritasa kao organizirane kršćanske ljubavi svih župljana.

3. Prošli utorak započeli smo s upisom misnih nakana za sljedeću godinu.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Raspored kateheza za prvopričesnike i krizmanike je na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom.

6. U tijeku je trodnevnica za blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda. Više o trodnevnici možete pročitati na plakatu na oglasnoj ploči. Slavlje sv. Elizabete je u srijedu, 17. studenoga. Misu predvodi fra Josip Vukoja, duhovni asistent OFS-a Našice. Pod svetom misom bit će obred zavjetovanja novih članova Franjevačkog svjetovnog reda.

7. U četvrtak, 18. studenoga, je Dan sjećanja na žrtve rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, spomendan i neradni dan u našoj Domovini. Večernju svetu misu slavimo za sve poginule u obrani Vukovara. U predvečerje toga spomendana, u srijedu, 17. studenoga, je u 18 sati polaganje vijenaca ispred spomenika Uskrsla Hrvatska na Trgu dr. Franje Tuđmana.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je Biblijski sat.

9. U petak u 20 sati je susret Frame.

10. U nedjelju, 21. studenoga, je po odredbi pape Franje Svjetski dan mladih. S našim mladima slavit ćemo u subotu svečanom večernjom misom te Euharistijskim klanjanjem.

11. Nabavili smo kalendare za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.