TRIDESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU – 7. studenoga 2021.

1. Ova nedjelja je 32. nedjelja kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše sjemenište i odgojne ustanove. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za dobročinitelje crkve i samostana. Danas u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. U utorak, 9. studenoga, u 9 sati u župnom uredu započinjemo s upisom misnih nakana za sljedeću godinu.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Raspored kateheza za prvopričesnike i krizmanike je na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom.

5. U četvrtak, 11. studenoga, slavimo sv. Martina. Proštenje je u Martinu, gdje je sveta misa u 11 sati.

6. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je Biblijski sat.

7. U petak u 20 sati je susret Frame.

8. Sljedeće nedjelje, 14. studenoga, je po odredbi pape Franje Svjetski dan siromaha. Pozvani smo konkretnim koracima svjedočiti kršćansku ljubav našoj siromašnoj braći i sestrama, osobito preko Župnoga caritasa kao organizirane kršćanske ljubavi svih župljana.

9. U nedjelju, 14. studenoga, počinje trodnevna priprava za blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkoga svjetovnog reda. Prvi dan trodnevnice, u nedjelju, u Emausu je redovita skupština OFS-a s početkom u 16:30 sati, u 17:45 sati je u crkvi franjevačka krunica i u 18:30 sati sveta misa. Više o trodnevnoj pripravi možete pročitati na plakatu na oglasnoj ploči.

10. Nabavili smo kalendare za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.