DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU – 17. listopada 2021.

1. Slavimo 29. nedjelju kroz godinu. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. U tijeku su listopadske pobožnosti, svakog dana u 18 sati molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

3. Ove nedjelje u općoj Crkvi počinju biskupijska savjetovanja u pripravi za Opću biskupsku sinodu 2023. o temi Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. U katedrali u Požegi naš Biskup otvorit će sinodski hod naše mjesne Crkve. Pozvani smo sudjelovati u tome hodu po smjernicama Biskupijskoga povjerenstva za sinodsko savjetovanje.

4. Sljedeća nedjelja je Misijska nedjelja kad molimo i darujemo novčani prilog za potrebe misija i misionara. Budimo velikodušni u daru za braću i sestre u siromašnim zemljama jer njima svaki dar život znači.

5. U ponedjeljak, 18. listopada, je blagdan sv. Luke. Na večernjoj misi u crkvi molit ćemo za medicinsko osoblje i za sve pokojne koji su radili u našičkoj bolnici jer je Dan liječnika.

6. U utorak, 19. listopada, spominjemo se naše braće koja su prije 30 godina osnovala 132. brigadu i uključila se u obranu naše Domovine. Kroz 132. brigadu prošlo je pet tisuća branitelja iz našičkoga i orahovačkoga kraja, život je dalo 59 pripadnika, a više od 200 je ranjenih. U 17:45 sati je polaganje vijenaca na Trgu dr. Franje Tuđmana, a u 18:30 sati je sveta misa u crkvi.

7. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17:45 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

8. Raspored kateheza za prvopričesnike i krizmanike je na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom.

9. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je Biblijski sat.

10. U petak u 20 sati je susret Frame.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.