DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU – 10. listopada 2021.

1. Danas je 28. nedjelja kroz godinu. Danas u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. U tijeku su listopadske pobožnosti, svakog dana u 18 sati molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

3. Započeli smo katekumenat. Prijavilo se troje kandidata. Susreti su ponedjeljkom nakon večernje svete mise. Pozivamo odrasle koji nisu primili jedan ili sve sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, da se uključe.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17:45 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. U utorak, 12. listopada, je godišnje klanjanje u župi Gospe Fatimske u Velimirovcu. Svečana sveta misa je u 11 sati.

6. U petak, 15. listopada, je blagdan sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale. Svečanu svetu misu u 11 sati u katedrali u Požegi predvodi mons. Đuro Hranić.

7. Započeli smo župnu katehezu za prvopričesnike i krizmanike u Našicama. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom. Raspored se nalazi na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je Biblijski sat.

9. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

10. U nedjelju, 17. listopada je Misijska nedjelja kad molimo i darujemo novčani prilog za potrebe misija i misionara. Budimo velikodušni u daru za braću i sestre u siromašnim zemljama jer njima svaki dar život znači.

11. U ponedjeljak, 18. listopada, je blagdan sv. Luke. Na večernjoj misi u crkvi moliti ćemo za medicinsko osoblje i za sve pokojne koji su radili u našičkoj bolnici jer je Dan liječnika.

12. U utorak, 5. listopada, imali smo sjednicu Župnoga pastoralnog vijeća na kojoj smo birali članove odbora i voditelje. Članovi Odbora za naviještanje Božje riječi su Marija Umiljanović, Danijela Buljan i Matko Čeme, a voditelj je Nikolina Pavlović. Članovi Odbora za liturgijski i molitveni život su Mirjana Solomun, Mirjana Bošnjaković i Tomislav Katavić, a voditelj Gordana Cvijetović. Članovi Odbora za karitativnu djelatnost su Slavko Žagar, Josip Anđelić i Slavko Vukomanović, a voditelj Milan Papučić.

13. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu

Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,

i zaručniče Djevice Marije.

Tebi je Bog povjerio svoga Sina;

u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;

s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,

i vodi nas na putu života.

Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,

te nas brani od svakoga zla. Amen.