DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU – 3. listopada 2021.

1. Ova nedjelja je 27. nedjelja kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. U ponedjeljak, 4. listopada, je svetkovina svetoga našeg Oca Franje, našega utemeljitelja i zaštitnika. Svete mise su u 7,9 i 18:30 sati.

3. U tijeku su listopadske pobožnosti, svakog dana u 18 sati molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

4. Započinjemo katekumenat. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, trebaju doći u ponedjeljak nakon večernje svete mise.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U utorak nakon večernje svete mise je susret čitatelja kluba duhovne literature u vjeronaučnoj dvorani.

7. Ovaj tjedan započinjemo župnu katehezu za prvopričesnike i krizmanike u Našicama. Učenici OŠ Kralja Tomislava imaju kateheze utorkom, a učenici OŠ Dore Pejačević srijedom. Raspored se nalazi na oglasnoj ploči i na internetskoj stranici naše župe.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je biblijski sat.

9. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

10. U subotu, 9. listopada, u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII. u Zagrebu u Dubravi u 10 sati je đakonsko ređenje franjevaca fra Marka Ćosića, fra Antonija Kirina, fra Vinko Brkovića i fra Ivana Ivankovića, koji je naš župljanin. Koji možete, priključite se tome slavlju. Preporučamo fra Ivana i đakone u molitve.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

12. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu

Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,

i zaručniče Djevice Marije.

Tebi je Bog povjerio svoga Sina;

u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;

s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,

i vodi nas na putu života.

Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,

te nas brani od svakoga zla. Amen.