DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 26. rujna 2021.

1. Slavimo 26. nedjelju kroz godinu. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Ove nedjelje novi članovi Župnoga pastoralnog vijeća Mirjana Solomun, Marija Umiljanović, Danijela Buljan, Tomislav Katavić, Josip Anđelić, Mirjana Bošnjaković, Matko Čeme, Nikolina Pavlović, Milan Papučić, Gordana Cvijetović, Slavko Vukomanović i Slavko Žagar pod misom u 9 sati pred župnom zajednicom izriču prisegu.

3. U ponedjeljak, 27. rujna, će u Požegi u katedrali na svetoj misi u 18:30 sati naš Biskup uručiti vjerniku naše župe i pastoralnom vijećniku Slavku Žagaru Biskupijsku medalju s poveljom zahvalnosti.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

6. U srijedu, 29. rujna, je blagdan svetih arkanđela Mihaela, Gabriela i Rafaela. Proštenje je u Seoni gdje je svečana misa u 11 sati. Svete mise su u župnoj crkvi u 7,9 i 18:30 sati. Misu u 9 sati prikazujemo za djelatnike u Policiji.

7. U petak počinje trodnevnica pred svetkovinu sv. našeg Oca Franje, našega utemeljitelja i zaštitnika. U trodnevnici članovi OFS-a ispred oltara sv. Franje predmole franjevačku krunicu s početkom u 17:45 sati.

8. U nedjelju je obred preminuća sv. našeg Oca Franje s početkom u 18:30 sati.

9. U listopadu započinjemo župne kateheze za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

11. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu

Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,

i zaručniče Djevice Marije.

Tebi je Bog povjerio svoga Sina;

u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;

s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,

i vodi nas na putu života.

Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,

te nas brani od svakoga zla. Amen.