DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU – 19. rujna 2021.

1. Slavimo 25. nedjelju kroz godinu. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Prošle nedjelje izabrali smo 12 vijećnika za Župno pastoralno vijeće i poslali rezultate u Biskupiju na potvrdu. Biskup je potvrdio na pet godina 12 članova Župnoga pastoralnoga vijeća koji su dobili najviše glasova: Mirjana Solomun, Marija Umiljanović, Danijela Buljan, Tomislav Katavić, Josip Anđelić, Mirjana Bošnjaković, Matko Čeme, Nikolina Pavlović, Milan Papučić, Gordana Cvijetović, Slavko Vukomanović i Slavko Žagar. Sljedeće nedjelje pod misom u 9 sati predstavit ćemo nove članove Župnoga pastoralnog vijeća i oni će pred župnom zajednicom izreći prisegu.

3. U utorak je blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista. Proštenja su u našim filijalama u Breziku i Maloj Londžici gdje su svete mise u 11 sati.

4. U utorak, 21. rujna, je u 17:30 sati kod spomena-obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana polaganje vijenaca i molitva za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon toga je u župnoj crkvi sveta misa za poginule branitelje.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

7. U subotu je u Požegi Biskupijski dan o 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije. Na program u 9:30 sati u crkvu Duha Svetoga u Požegi pozvani su vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, novoizabrani članovi Župnoga pastoralnoga vijeća, članovi Župnoga ekonomskog vijeća, dok lektori, izvanredni djelitelji pričesti, članovi katoličkih udruga, pokreta i molitvenih zajednica imaju program u 9:30 sati u crkvi sv. Lovre u Požegi. Euharistijsko slavlje je u 11 sati u katedrali tijekom kojega će za đakone biti zaređeni Stjepan Guzanović iz Stražemana, Karlo Topalović iz Požege i Tomislav Varela iz Jakšića.

8. U subotu, 24. rujna, je u Donjoj Motičini u 17:30 sati sveta misa u spomen na 30. obljetnicu odlaska branitelja iz Donje Motičine u Vukovar te nakon toga polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima

9. U listopadu započinjemo župne kateheze za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj pomoći. Poslužite se vjerskim tiskom.

11. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu

Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,

i zaručniče Djevice Marije.

Tebi je Bog povjerio svoga Sina;

u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;

s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,

i vodi nas na putu života.

Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,

te nas brani od svakoga zla. Amen.