DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU – 5. rujna 2021.

1. Slavimo 23. nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 9 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. U ponedjeljak, 6. rujna, započinje zaručnički tečaj u dvorani “Emaus” s početkom u 19:30 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. U srijedu, 8. rujna, slavi se blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa. Svete mise su po blagdanskom rasporedu: 7, 9 i 18:30 sati. Proštenje je u Granicama, sveta misa je tamo u 11 sati. Budući da je blagdan, u srijedu neće raditi župni ured. Hodočastimo zajedno s vjernicima Slavonsko-podravskoga arhiđakonata u Voćin gdje je svečana sveta misa u 18:30 sati.

5. U petak, 10. rujna, godišnje je klanjanje u Čačincima.
6. U subotu, 11. rujna, u kapelici sv. Izidora ratara u Crnoj Kladi je sveta misa s početkom u 16 sati u zahvalu za plodove zemlje i blagoslov našega rada u polju.

7. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, izbori su za novih 12 članova Župnoga pastoralnoga vijeća. Lista kandidata je na oglasnoj ploči. Potičemo vas da izađete na izbore i birate braću i sestre koje smatrate najprikladnijima. Kod biranja trebamo pripaziti da budu zastupljeni vijećnici svih staleža te osobito da biramo predstavnike župnih filijala.

8. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, je humanitarna akcija našega župnog Caritasa u kojoj skupljamo za obitelj s troje bolesne djece iz naše župe.

9. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, na misi u 9 sati bit će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine.

10. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, započinjemo redovito slavljenje svetih misa na našim filijalama: u Zoljanu u 8:30 sati, u Breziku u 9 sati, u Seoni u 10 sati, u Donjoj Motičini u 11 sati, u Gornjoj Motičini prvu nedjelju u mjesecu u 11 sati, u Granicama drugu nedjelju u mjesecu u 11 sati, u Londžici treću nedjelju u mjesecu u 11:30 sati, u Ceremošnjaku svake nedjelje u 15 sati te u bolničkoj kapeli svake nedjelje u 16:30 sati.

11. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, redovita je mjesečna skupština Franjevačkoga svjetovnog reda u dvorani Pastoralnoga centra Emaus s početkom u 16:30 sati.

12. Odlukom Provincijalnoga ministra i Definitorija naš brat sakristan fra Mario Moher odlazi na službu sakristana u Cernik, a u naše bratstvo dolazi fra Miroslav Tandarić iz Zagreba. Zahvaljujemo fra Mariju na služenju u našem bratstvu kroz proteklih devet godina i želimo mu blagoslov u novoj službi.

13. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru, i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama, i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost, te nas brani od svakoga zla. Amen.