DVADESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU – 29. kolovoza 2021.

1. Slavimo 22. nedjelju kroz godinu.

2. One nedjelje je u hodniku crkve humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za sirotište sv. Ante u mjestu Songei u Tanzaniji. Predvodi je naš župljanin Stjepan Đanić koji odlazi na misijsko volontiranje u ulozi vjernika/misionara laika u Tanzaniju.

3. U tijeku je devetnica Gospi od Suza u Pleternici i traje do 31. kolovoza. Sveta misa svakoga dana počinje u 19 sati. U utorak, 31. kolovoza, u 19 sati na svetkovinu Gospe od Suza svetu misu predvodi naš Biskup.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Odlukom našega Biskupa, u srijedu 8. rujna, na blagdan Male Gospe, vjernici župa Slavonsko – podravskoga arhiđakonata kojemu pripada i naša župa, hodočaste u Voćin. Ove godine idemo autobusom. Prijave za autobus primaju se u župnom uredu. Polazak je na parkiralištu ispod crkve u 15:45 sati. Cijena je 50 kuna. Molimo vas da se prijavite kako bismo mogli kod Majke Božje Voćinske hodočastiti kao župna zajednica.

6. U Kutjevu je Tjedan Gospe Kutjevske od 1. do 7. rujna. Na Malu Gospu, 8. rujna, u Kutjevu središnje misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Antun Škvorčević.

7. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

8. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje u ponedjeljak 6. rujna u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2022. godine.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

10. U rujnu ove godine istječe petogodišnji mandat članovima Župnoga pastoralnoga vijeća. Prema odluci Biskupa, izbori za nove članove bit će u nedjelju 12. rujna. Kod nas je 12 članova Župnoga pastoralnog vijeća. Lista s dvostrukom većim brojem članova je na oglasnoj ploči i iz te liste ćemo glasati. Potičemo vas da izađete na izbore i birate braću i sestre koje smatrate najprikladnijima. Kod biranja trebamo pripaziti da budu zastupljeni vijećnici svih staleža te osobito da biramo predstavnike župnih filijala. Izbornu komisiju čine Ivan Sporinski, Danijela Buljan i Silvija Vuković.

11. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.