DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 8. kolovoza 2021.

1. Slavimo 19. nedjelju kroz godinu.

2. U utorak, 10. kolovoza, je blagdan sv. Lovre, zaštitnika naše Biskupije i volontera Caritasa. Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

3. U srijedu, 11. kolovoza, je blagdan sv. Klare, zajedno sa sv. Franjom utemeljiteljice Reda sestara klarisa. U samostanu sestara klarisa u Požegi svetu misu u 18:30 sati predvodi naš Biskup. U našoj crkvi svete mise su u 7 i 18:30 sati.

4. U četvrtak u 18 sati molitvom krunice započinje trodnevna priprava za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Veliku Gospu. Trodnevnicu predvodi naš mladomisnik fra Mislav Lukačević.

5. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U nedjelju je svetkovina Uznesenje Blažene Djevice Marije ili Velika Gospa. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, u 7, 9, 11 i 18:30 sati. Procesija oko crkve i samostana s kipom Blažene Djevice Marije je nakon svete mise u 9 sati.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.