OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 1. kolovoza 2021.

1. Slavimo 18. nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kad svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za sve dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. U ponedjeljak, 2. kolovoza, u Franjevačkom redu slavimo blagdan Blažene Djevice Marije Anđeoske – Porcijunkulu, veoma dragu sv. Franji. Uz taj blagdan vezan je dar potpunog oprosta koji se može primiti uz određene uvjete – potrebno je pohoditi crkvu, izmoliti Očenaš i Vjerovanje, ispovjediti se, pričestiti se pod misom i izmoliti molitvu na nakanu Svetoga Oca. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. U četvrtak, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bit će u 8:45 sati ispred spomenika “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana polaganje vijenaca, a u 9:30 sati u crkvi sveta misa za Domovinu.

5. U petak, 6. kolovoza, je blagdan Preobraženja Gospodinova. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

6. U nedjelju, 8. kolovoza, u Orahovici je godišnje euharistijsko klanjanje. Svečana sveta misa u Orahovici je u 9 sati.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.