SEDAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 25. srpnja 2021.

1. Slavimo 17. nedjelju kroz godinu.

2. Prošli tjedan, u ponedjeljak 19. srpnja, bila je poplava u našoj župi, osobito u Seoni, Zoljanu, D. Motičini i Martinu. Bila je poplavljena i naša filijalna crkva sv. Katarine u Zoljanu koju smo očistili, ozračili, osušili klupe i stolice, a sada je u procesu sušenja crkva iznutra. Ljude čiji su domovi stradali u nevremenu smo susreli i pružili im utjehu te smo i dalje povezani s njima. U četvrtak 22. srpnja, najsiromašnije je pohodio i naš biskup mons. Antun Škvorčević te im pružio utjehu i pomoć. Zahvaljujemo svima na zajedništvu, blizini i pomoći obiteljima čiji su domovi stradali u nevremenu te sve preporučamo u molitve.

3. Naš Biskup nas u svome dopisu Prvi Svjetski dan djedova i baka te starijih osoba podsjeća na odluku pape Franje prema kojoj se na četvrtu nedjelju u mjesecu srpnju slavi Svjetski dan djedova i baka te starijih osoba. Djedovima i bakama te starijim osobama dugujemo zahvalnost što mladim naraštajima prenose iskustvo života i vjere te je njihova starost poseban dar koji treba cijeniti.

4. U ponedjeljak je spomendan sv. Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U četvrtak se slavi sv. Marta, a u subotu sv. Ignacije Lojolski. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.