ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – 25. travnja 2021.

1. Slavimo Četvrtu vazmenu nedjelju – Nedjelja Dobroga Pastira – kad molimo za duhovna zvanja i prema odredbi našega Biskupa darujemo svoj prilog za pomoć siromašnim bogoslovima i sjemeništarcima Požeške biskupije kao i za druge potrebe u promicanju duhovnih zvanja u Požeškoj biskupiji.

2. Na Nedjelju Dobroga Pastira otvara se upis svećeničkih kandidata i drugih srednjoškolaca u požeški Kolegij i Gimnaziju te proglašava natječaj za upis svećeničkih kandidata u Bogoslovno sjemenište i na Katolički bogoslovni fakultet. Požeška biskupija pruža besplatan boravak u požeškom Kolegiju svećeničkim aspirantima i drugim nadarenim učenicima, osobito onih koji dolaze iz obitelji s brojnom djecom ili obitelji slabijega materijalnog stanja. Molimo ustrajno da Gospodin pozove radnike u svoju žetvu te da mu se oni velikodušno odazovu.

3. Danas je proštenje u Markovcu jer je blagdan sv. Marka Evanđelista. U Martinu je sveta misa i blagoslov polja u 17 sati.

4. Obavještavamo roditelje da je u tijeku upis djece u Dječji vrtić Zvončić u Našicama gdje postoji skupina s vjersko-katoličkim programom.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 18 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. Kateheze za krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči.

7. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 3. svibnja ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u rujnu.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

9. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”