NEDJELJA MUKE GOSPODNJE (CVJETNICA)

1. Danas je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica, početak Velikoga tjedna. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati.

2. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6,45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.  Na Veliku subotu ispovijedamo do 17 sati.

3. U ponedjeljak u 16 sati je velika ispovijed u našoj župnoj crkvi, ispovijedat će svećenici iz Našičkoga dekanata.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. U četvrtak, petak i subotu molimo Jutarnju i Službu čitanja iz Časoslova u crkvi u 7 sati.

6. Na Veliki četvrtak slavimo dan ustanovljenja euharistije i svećeničkoga reda. U požeškoj katedrali je Misa posvete ulja u 10 sati. Misa Večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi je u 18,30 sati, a Getsemanska ura klanjanja nakon svete mise.

7. Na Veliki petak spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put je u župnoj crkvi u 9 sati, a obredi započinju u 17 sati. Sva milostinja Velikoga petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.

8. Na Veliku subotu spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.

9. Vazmeno bdijenje započinje u subotu u 20 sati ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

10. U nedjelju, 4. travnja, je svetkovina Kristova uskrsnuća – Uskrs. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Blagoslov jela je na Vazmenom bdijenju i na jutarnjim svetim misama.

11. Na Veliki petak započinjemo u našoj župi devetnicu Božjem milosrđu. Od Vazmenoga ponedjeljka svaku večer u župnoj crkvi u 18 sati molimo zajedno krunicu Božjega milosrđa.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

13. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”