PETA NEDJELJA KORIZME – 21. ožujka 2021.

1. Slavimo petu nedjelju korizme.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. U subotu nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

3. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

4. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

5. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6:45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

6. U utorak, 23. ožujka, je ispovijed u našoj filijali Donjoj Motičini. Ovaj tjedan su ispovijedi po našem dekanatu: u srijedu u Feričancima i Bokšiću, u četvrtak u Crncu i Čačincima, u petak u Podgoraču i Đurđenovcu, u subotu u Velimirovcu i Markovcu, u nedjelju u Orahovici. Ispovijed u Našicama je u ponedjeljak, 29. ožujka u 16 sati, pa Vas molimo da dođete.

7. U petak slavimo Žalosni petak kada se u našoj Biskupiji slavi Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika. To je dan kada se u svim župama, a osobito u Jasenovcu, moli za sve žrtve totalitarnih režima u 20. stoljeću. Neka nam taj dan protekne u ozračju molitve, pokore, kajanja i praštanja.

8. U subotu u 9:30 sati je susret ministranata naše crkve u vjeronaučnoj dvorani. Voditelj je fra Darko Grmača, đakon. Pozvani su svi ministranti iz župne crkve.

9. U subotu, 27. ožujka, je Područni kapitul Frame u dvorani Emaus.

10. Sljedeće nedjelje je Cvjetnica. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9, 11 i 18:30 sati. U 9 sati je blagoslov grančica u samostanskom dvorištu nakon kojega je sveta misa s pjevanjem Muke u župnoj crkvi. Ove godine će biti i sveta misa u 11 sati da se izbjegne velika gužva.

11. Pozivamo dječake osmoga razreda ili ako su već i u srednjoj školi koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend u Franjevačko sjemenište u Slavonski Brod. Prijaviti se možete u župnom uredu.

12. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

15. Na svetkovinu Navještenja Gospodnjega ili Blagovijest, u četvrtak, 25. ožujka, svete mise su u našoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog po blagdanskom rasporedu u 7, 9 i 18.30 sati.