TREĆA NEDJELJA KORIZME – 7. ožujka 2021.

1. Treća je nedjelja korizme. Ove nedjelje je korizmena akcija Hrvatskoga Caritasa ‘Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini’. Ove godine geslo je “Ovo je post koji mi je mio: ne kriti se od onoga koji je tvoje krvi” (Iz 58,7). Zajedno molimo i dajemo novčani prilog za potrebe Crkve i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

1. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

3. Ove nedjelje volonteri Caritasa u hodniku organiziraju skupljanje hrane i humanitarnu prodajnu akciju čime želimo pomoći najpotrebnijima u našoj Župi.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

6. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

7. U četvrtak je susret molitvene zajednice nakon večernje mise, a petak nakon večernje svete mise je svetopisamski sat. Petkom u 19:30 sati je susret Frame.

8. Sljedeće nedjelje, 14. ožujka, u dvorani Emaus je redovita mjesečna skupština OFS-a s početkom u 16:30 sati.

9. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u utorak, 16. ožujka, pa vas molimo da ih prijavite u župnom uredu. Molimo vas da prijavite osobe koje su zaista teško bolesne, jako stare i potrebne ispovijedi u ovim okolnostima opasnosti od zaraze.

10. Pozivamo dječake osmoga razreda ili ako su već i u srednjoj školi koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend u Franjevačko sjemenište u Slavonski Brod. Prijaviti se možete u župnom uredu.

11. Biskupijski susret za srednjoškolce (ne nužno maturante) i druge mladiće koji promišljaju o duhovnom pozivu bit će u Domu sv. Augustina u Velikoj 12. i 13. ožujka. Zainteresirani mladići mogu se prijaviti do 9. ožujka u župnom uredu.

12. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”