2. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 6. prosinca 2020.

1. Slavimo 2. nedjelju došašća. U 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.
2. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 9 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.
3. Zahvaljujemo svima koji su ove godine od 29. studenoga do 4. prosinca sudjelovali u Trećem biblijskom bdijenju naše župe. Odazvalo se 122 čitača, Sveto pismo čitalo se neprestano 103 sata i 15 minuta, a čitalo se ove godine po domovima. Najmlađi čitač imao je devet godina, a najstariji 83 godine. Osobita zahvala ide Branki Hajek, Nataliji Barišić Novačić i Nini Pavlović, koje su bile u organizaciji te đakonu fra Darku Grmači koji im je pomagao.
4. U tijeku je devetnica za svetkovinu Bezgrešnoga začeća Marijina u utorak 8. prosinca. Svakog dana devetnice u 18 sati molimo krunicu. Mise zornice počinju nakon devetnice, u srijedu 9. prosinca u 6 sati.
5. Kateheze za prvu pričest i krizmu ovaj tjedan možete preuzeti na našoj internetskoj stranici, a nakon toga nastavit ćemo s katehezama sljedeće godine, o čemu ćemo obavijestiti u oglasima.
6. U utorak u 17:45 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.
7. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće
i za zdravlje bolesnih.
8. Subotom nakon večernje svete mise na adventskom vijencu ispred kipa Bezgrešne u dvorištu zapalit ćemo adventsku svijeću uz zajedničku molitvu i pjesmu. Zbog ovoga molitvenog programa subotom u došašću neće biti Euharistijskoga klanjanja.
9. U Požeškoj biskupiji traje mjesec siromaha. Kroz ovaj mjesec skupljajmo priloge za siromahe. Vodimo se riječima Svetoga pisma “Pruži svoju ruku siromahu” (Sir 7,32).
Skupljeno će potrebnima podijeliti naša braća i sestre iz Župnoga caritasa.
10. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu je u ponedjeljak 7. prosinca, pa Vas molimo da ih prijavite u župnom uredu. Molimo Vas da prijavite osobe koje su zaista teško bolesne, jako stare i potrebne ispovijedi u ovim okolnostima pojačane opasnosti od zaraze.
Ispovijed po filijalama je ovaj tjedan po sljedećem rasporedu: u srijedu, 9. prosinca, u Breziku, u četvrtak, 10. prosinca, u Seoni i Zoljanu i u petak, 11. prosinca, u Donjoj Motičini.
Ispovijed u Našicama je svaki dan u 6:45 i 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa Vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.
11. U nedjelju, 13. prosinca, je Nedjelja Caritasa i Dan molitve za žrtve koronavirusa kao i za one koji im služe. Redovita milostinja i darovi za Caritas namijenjeni su za Caritas Požeške biskupije koji će ih proslijediti onima kojima pripadaju.
12. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu. U župnom uredu u uredovno vrijeme primamo misne nakane za 2021. godinu.
13. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.