1. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 29. studenoga 2020.

1. Slavimo 1. nedjelju došašća. Nove su okolnosti koje nas pozivaju ne samo na budnost, nego na pojačanu budnost.

2. Ove nedjelje misom u 16:30 sati započinjemo Biblijsko bdijenje u našoj župi, ove godine s nakanom za prestanak pandemije i zdravlje bolesnih. Zbog posebnih okolnosti ove godine čitat će se po domovima. Pozivamo sve župljane da se pridruže čitačima i čitaju Sveto pismo u svojim obiteljima kako im vrijeme i okolnosti budu dopuštali. Vjerujemo da je Godina Božje riječi u našoj Biskupiji donijela dobrih plodova, pa u tom duhu neka i ovo došašće bude plodonosno daljim čitanjem i proučavanjem Svetog pisma.

3. Ove nedjelje na večernjoj svetoj misi počinje devetnica za svetkovinu Bezgrešnoga začeća Marijina u utorak 8. prosinca. Svakog dana devetnice u 18 sati molimo krunicu. Mise zornice počinju nakon devetnice, u srijedu 9. prosinca u 6 sati.

4. U Požeškoj biskupiji traje mjesec siromaha. Na dnu crkve je škrabica u kojoj skupljamo svoj prilog za mjesec siromaha. Vodimo se riječima Svetoga pisma “Pruži svoju ruku siromahu” (Sir 7,32). Skupljeno će potrebnima podijeliti naša braća i sestre iz Župnoga caritasa.
5. Katehezu za prvu pričest i krizmu ovaj tjedan imamo prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči.

6. U utorak u 17:45 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

7. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

8. Subotom nakon večernje svete mise na adventskom vijencu ispred kipa Bezgrešne u dvorištu zapalit ćemo adventsku svijeću uz zajedničku molitvu i pjesmu. Zbog ovoga molitvenog programa subotom u došašću neće biti Euharistijskoga klanjanja.

9. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u ponedjeljak 7. prosinca, pa Vas molimo da ih prijavite u župnom uredu. Molimo Vas da prijavite osobe koje su zaista teško bolesne, jako stare i potrebne ispovijedi u ovim okolnostima pojačane opasnosti od zaraze. Ispovijed po filijalama bit će po sljedećem rasporedu: 9. prosinca u Breziku, 10. prosinca u Seoni i Zoljanu i 11. prosinca u Donjoj Motičini. Ispovijed u Našicama je svaki dan u 6:45 i 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa Vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

10. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu. U župnom uredu u uredovno vrijeme primamo misne nakane za 2021. godinu.

11. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.