OBAVIJEST IZ CRKVE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA IZ NAŠICA

Draga braćo i sestre,

od subote, 28. studenoga, na snazi su nove protuepidemijske mjere.

Odluka civilnih vlasti je da se zbog zdravstvenih razloga ograničavaju sva okupljanja, pa i okupljanja u crkvi, na 25 osoba ukupno po pojedinom vjerskom obredu ili euharistijskom slavlju.

Preporuka je da se misna slavlja, kad god je to moguće, prenose putem radio, TV programa ili na drugi način, koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju misnom slavlju bez dolaska u vjerske objekte.

Pozvani smo držati se mjera i preporuka kao odgovorni ljudi.

Mi ćemo prenositi sve nedjeljne svete mise (7, 9, 11 i 18:30 sati) online preko našega facebooka i župne internetske stranice.

Radio Našice prenosit će nedjeljno misno slavlje u 11 sati uživo u svom programu.

Molimo Vas da u svojim domovima pratite misu online ili preko radija.

U dvorani Emaus postavit ćemo ekran na kojem će također 25 osoba moći pratiti misu online.

Prijave za svete mise nedjeljom i za svete mise preko dana primat ćemo u župnome uredu od 9 do 11 sati, može i telefonom. Prijave će se primati samo za dan unaprijed, a u subotu i za nedjelju i za ponedjeljak.

Pojačana je opasnost od zaraze.

Stoga zaista molimo vjernike da prema preporuci prate svetu misu kod svoje kuće preko medija, a oni koji će se prijavljivati na popis za crkvu i Emaus, da to čine u solidarnosti i po načelu pravednosti, kako bismo izbjegli da s jedne strane neka braća i sestre ne mogu doći na red, a s druge strane da pojedina braća i sestre budu na popisu svaki dan.

Imamo i posebnu molbu: osobe koje su starije, teško bolesne i u rizičnim skupinama molimo zaista da se ne prijavljuju na popis za dolazak na misu u crkvu.

Držimo se propisanih mjera, pazeći jedni na druge i na sebe i moleći za zdravlje svih, osobito najranjivijih, kao i za prestanak pandemije i strpljivost i ustrajnost u ovim kušnjama.

Vrijeme kušnji je i vrijeme milosti, stoga računamo na Božju milost u svakoj molitvi i svakom pobožnom činu u svojem srcu i u skrovitosti svoga doma, gdje Bog vidi i uzvraća.