34. NEDJELJA KROZ GODINU – 22. studenoga 2020.

1. Slavimo 34. nedjelju kroz godinu i svetkovinu Krista Kralja. U 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Ove nedjelje u Požeškoj biskupiji završava Godina Božje riječi. Naš Biskup nas poziva da nastavimo svakodnevno s ljubavlju čitati, slušati i u život provoditi Božju riječ koja nam je na životnom putu označenu brojnim nevoljama svjetlo, snaga, ohrabrenje i utjeha.

3. Prošli tjedan u Požeškoj biskupiji započeo je mjesec siromaha. Na dnu crkve je škrabica u kojom skupljamo svoj prilog za mjesec siromaha. Vodimo se riječima Svetoga pisma “Pruži svoju ruku siromahu” (Sir 7,32). Skupljeno će potrebnima podijeliti naša braća i sestre iz Župnoga caritasa.

4. Nedjeljama u došašću volonteri Župnoga caritasa imaju humanitarnu prodajnu akciju za pomoć potrebnima u našoj župi.

5. Katehezu za prvu pričest i krizmu ovaj tjedan imamo prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči.

6. U utorak od 18:15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

7. U srijedu, 25. studenoga, je sv. Katarina Aleksandrijska. Proštenje je u Zoljanu, gdje je misa u 11 sati.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak nakon večernje svete mise je svetopisamski sat.

9. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

10. Petkom u 20 sati je susret Frame.

11. Nakon večernje svete mise u subotu, 28. studenoga, zapalit ćemo na adventskom vijencu prvu adventsku svijeću uz zajedničku molitvu i pjesmu. Adventski vijenac, koji priprema Udruga za kulturu življenja “DarNa”, ove godine zbog radova neće biti na Trgu dr. Franje Tuđmana, nego ispred kipa Bezgrešne u dvorištu samostana. Zbog ovoga molitvenog programa subotom u došašću neće biti Euharistijskoga klanjanja.

12. U nedjelju 29. studenoga, na Prvu nedjelju došašća, u bolničkoj kapeli misom u 16:30 sati započet će Biblijsko bdijenje u našoj župi, ove godine s nakanom za prestanak pandemije i zdravlje bolesnih. Kroz pet dana čitamo cijelu Bibliju, od prve do zadnje stranice, bez prestanka, dan i noć, a čitači se izmjenjuju svakih pola sata. Tko se želi uključiti, može se prijaviti Nini Pavlović, Branki Hajek i Nataliji Barišić Novačić.

13. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

14. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.