33. NEDJELJA KROZ GODINU – 15. studenoga 2020.

1. Slavimo 33. nedjelju kroz godinu. U 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Ove nedjelje, na 33. nedjelju kroz godinu, je po odredbi pape Franje Svjetski dan siromaha. Od ove nedjelje do 13. prosinca odlukom Požeškoga biskupa u Požeškoj biskupiji je mjesec siromaha. Pozvani smo taj mjesec konkretnim koracima svjedočiti kršćansku ljubav našoj siromašnoj braći i sestrama, osobito preko Župnoga caritasa kao organizirane kršćanske ljubavi svih župljana. U tu svrhu je na dnu crkve škrabica na kojoj piše Moj prilog za mjesec siromaha. 

3. U utorak u 9 sati u župnom uredu započinjemo s upisom misnih nakana za sljedeću godinu.

4. Katehezu za prvu pričest i krizmu ovaj tjedan imamo prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči. U srijedu neće biti kateheze jer je neradni dan – Dan sjećanja na žrtve rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

5. U utorak od 18:15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

6. U utorak, 17. studenoga, je blagdan sv. Elizabete, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.

7. U srijedu, 18. studenoga, je Dan sjećanja na žrtve rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, spomendan i neradni dan u našoj Domovini. Večernju svetu misu slavimo za sve poginule u obrani Vukovara. U predvečerje toga spomendana, u utorak, 17. studenoga, je u 18 sati polaganje vijenaca ispred spomenika Uskrsla Hrvatska.

8. U četvrtak u 19:30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19:30 sati je svetopisamski sat. 

9. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

10. Petkom u 20 sati je susret Frame.

11. Sljedeće nedjelje, 22. studenoga, je sv. Cecilija, zaštitnica crkvene glazbe. Zbog prednosti nedjelje, slavlje će biti u našoj crkvi u subotu, 21. studenoga, na večernjoj svetoj misi, gdje će pjevati naši zborovi, a nakanu svete mise prikazujemo za crkvene pjevače i svirače.

12. Najavljujemo da će i ove godine na Prvu nedjelju došašća, 29. studenoga, u bolničkoj kapeli misom u 16:30 sati započeti Biblijsko bdijenje u našoj župi, ove godine s nakanom za prestanak pandemije i zdravlje bolesnih. Kroz pet dana Biblija će se čitati dan i noć, čitači se izmjenjuju svakih pola sata. Tko se želi uključiti, može se prijaviti Nini Pavlović, Branki Hajek i Nataliji Barišić Novačić.

13. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih  nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

14. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.