25. NEDJELJA KROZ GODINU – 20. rujna 2020.

1. Slavimo Dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Prošle nedjelje izabrali smo pet vijećnika za Župno ekonomsko vijeće i poslali rezultate u Biskupiju na potvrdu. Sljedeće nedjelje pod misom u 9 sati ćemo predstaviti nove vijećnike i oni će pred župnom zajednicom izreći prisegu.

3. Za đakona je u subotu u Dubrovniku zaređen fr. Marin Golubović, naš župljanin, dominikanac. Preporučamo ga u molitve.

4. Ove nedjelje je u 17:45 sati kod spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana molitva za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon toga je u župnoj crkvi sveta misa za poginule branitelje.

5. U ponedjeljak, 21. rujna, je blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista. Proštenja su u našim filijalama u Breziku i Maloj Londžici gdje su svete mise u 11 sati.

6. Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

7. U četvrtak, 24. rujna, je u Donjoj Motičini sveta misa u 18 sati u spomen na 29. obljetnicu odlaska branitelja iz Donje Motičine u Vukovar.

8. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

9. U subotu je u Požegi Biskupijski dan o 23. obljetnici uspostave Požeške biskupije. Program počinje u 9:30 sati u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi, a u 11 sati u katedrali je Euharistijsko slavlje tijekom kojega će za đakone biti zaređeni Marko Gerendaj iz Našičkoga Markovca i Robert Medved iz Brodskoga Stupnika.

10. U listopadu započinjemo župne kateheze za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

11. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i osobito za djecu Mali Koncil – Mak.