24. NEDJELJA KROZ GODINU – 13. rujna 2020.

1. Slavimo Dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. Na misi u 9 sati je zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine. Od ove nedjelje započinjemo redovito slavlje svetih misa na našim filijalama, a u bolničkoj kapeli sljedeće nedjelje u 16:30 sati.

2. Svake godine na Veliki petak vjernici diljem svijeta skupljaju novčani prilog za Svetu zemlju. Ove godine na Veliki petak crkve su zbog pandemije bile zatvorene i nije se skupljalo. Odlukom pape Franje ovogodišnji novčani prilog za Svetu zemlju prikupljat ćemo ovu nedjelju, 13. rujna. Naš Biskup nas potiče da budemo velikodušni u darivanju za Svetu zemlju.

3. Danas je po odredbi našega Biskupa izbor članova Župnoga ekonomskoga vijeća naše župe. Naše Župno ekonomsko vijeće ima pet članova i mandat im je pet godina. Vijećnici mogu biti ponovno birani. Izbori će se odvijati nakon svake svete mise u vjeronaučnoj dvorani na pripremljenim listićima. Od deset ponuđenih kandidata na listiću trebate zaokružiti pet.

4. Danas u 16:30 sati je redovita mjesečna skupština OFS-a.

5. U ponedjeljak, 14. rujna, je blagdan Uzvišenja Sv. Križa. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

6. Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

7. U srijedu, 16. rujna, godišnje je klanjanje u župi sv. Marka Evanđelista u Markovcu Našičkom, a svečana sveta misa je u 19 sati.

8. U četvrtak, 17. rujna, slavimo blagdan Rana našeg sv. Oca Franje.

9. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

10. U listopadu započinjemo župne kateheze za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

11. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i osobito za djecu novi Mali Koncil – Mak.