DVADESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU ‐ 30. kolovoza 2020.

1. Slavimo Dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu.

2. U ponedjeljak, 31. kolovoza, u Pleternici je slavlje svetkovine Gospe od Suza. Ove godine je 65. obljetnica proslave. Središnje hodočasničko misno slavlje u 19 sati predvodi naš Biskup.

3. U utorak u 18:15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom. Utorkom nakon večernje mise u 19:15 sati je krsna pouka za kumove i roditelje koji će taj tjedan krstiti svoju djecu u našoj župi.

4. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

5. U subotu, 5. rujna, volonteri župnoga Caritasa dijele odjeću na parkiralištu samostana od 8 do 11 sati.

6. U subotu, 5. rujna, je slavlje svečanih zavjeta franjevačkih juniora u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Zagrebu na Sigetu. Među osmoricom braće koji polažu svečane zavjete je i naš župljanin fra Ivan Ivanković. U subotu, 29. kolovoza, je prve redovničke zavjete na Trsatu položio naš župljanin fra Tadija Visković. Preporučamo našu mladu braću koja su položila zavjete u molitve i molimo za nova duhovna zvanja iz naše župe.

7. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 7. rujna ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2021. godine.

8. U utorak, 8. rujna, na blagdan Male Gospe, vjernici župa Slavonsko-podravskoga arhiđakonata kojemu pripada i naša župa, hodočaste u Voćin. Zbog pandemije se ne ide autobusom, pozvani smo ići osobnim vozilima. Misno slavlje u 18:30 sati predvodi naš Biskup.

9. Najavljujemo da nakon prve nedjelje u listopadu započinjemo sa župnim katehezama za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, trebaju se za pohađanje vjeronauka prijaviti u župni ured.

10. Zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj pomoći. Preporučamo novi vjerski tisak, osobito Glas Koncila.