DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU – 23. kolovoza 2020.

1. Slavimo Dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu.

2. U utorak u 18:15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom. Utorkom nakon večernje mise u 19:15 sati je krsna pouka za kumove i roditelje koji će taj tjedan krstiti svoju djecu u našoj župi.

3. U ponedjeljak, 24. kolovoza, je blagdan sv. Bartola apostola. U Feričancima je župno godišnje klanjanje.

4. U petak u 15 sati je molitva krunice i litanija Božjeg milosrđa za potpuni prestanak pandemije, ozdravljenje bolesnika i za umiruće.

5. U subotu, 29. kolovoza, je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

6. U subotu nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeća nedjelja je Dvadeset druga kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 9 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

8. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 7. rujna ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2021. godine.

9. U listopadu započinjemo s katekumenatom, tj. s vjeronaukom za odrasle koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, potvrdu i euharistiju. Potrebno je prijaviti se u župnom uredu u uredovno vrijeme.

10. Odlukom našega Biskupa, 8. rujna, na blagdan Male Gospe, vjernici župa Slavonsko – podravskoga arhiđakonata kojemu pripada i naša župa, hodočaste u Voćin. Zbog pandemije ne ide se autobusom, pozvani smo ići osobnim vozilima.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi crkve i samostana. Preporučamo vjerski tisak.