DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 09. kolovoza 2020.

1. Slavimo Devetnaestu nedjelju kroz godinu. Večernju sv. misu predvodit će ovogodišnji mladomisnik fra Ivica Janjić koji će na kraju mise podijeliti svoj mladomisnički blagoslov.

2. U ponedjeljak je blagdan sv. Lovre, zaštitnika naše Biskupije i volontera Caritasa.

3. U utorak je blagdan Sv. Klare Asiške, zajedno sa sv. Franjom utemeljiteljice Reda siromašnih gospođa ili klarisa. U samostanu klarisa u Požegi sv. misu u 18:30 predvodi dijezecanski biskup.
U 18:15 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. U srijedu u 18 sati s molitvom krunice započinje trodnevna priprava za blagdan Velike Gospe. Trodnevnicu kao i svečanu sv. misu u 9 sati s procesijom oko crkve na sam blagdan predvodi prošlogodišnji mladomisnik iz Našica, vlč. Mihael Sokol.
Poslije večernje sv. mise je susret čitača u samostanskoj dvorani.

5. U četvrtak u 19:30 je sastanak članova Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani.

6. U petak u 15 sati pred Presvetim molimo krunicu i litanije Božjega milosrđa za potpuni prestanak epidemije, za ozdravljenje bolesnika i za umiruće.

7. U subotu slavimo zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu. Svete mise su u našoj župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu, a procesija s kipom Bl. Djevice Marije oko crkve i samostana je poslije svete mise u 9:00 sati. Toga dana je Biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom u Voćin gdje blagdansku sv. misu u 11 sati predvodi dijecezanski biskup.
Poslije večernje mise neće biti Euharistijskog klanjanja.

8. Sljedeća nedjelja je Dvadeseta kroz godinu. Na večernjoj svetoj misi sudjelovat će franjevci koji ovoga ljeta iz samostana u Našicama odlaze na nova odredišta i službe: fra Ivica Janjić, fra Stjepan Hrkač, fra Franjo Tomašević i fra Zoran Bibić.

9. Sljedeći tjedan župni ured uredovat će utorkom i petkom 9-12 i 16-18 sati, a ostalim danima za sprovod i druge važne potrebe moći ćete telefonski zvati dežurnog svećenika.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana.
Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.