ŠESNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 19. srpnja 2020.

1. Slavimo Šesnaestu nedjelju kroz godinu. 

2. U ponedjeljak se slavi spomen Sv. Ilije proroka.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. U srijedu je blagdan Sv. Marije Magdalene, u četvrtak Svete Brigite Švedske, zaštitnice Europe, a u subotu Sv. Jakova apostola.

5. Svakog petka u 15 sati pred Presvetim molimo krunicu i litanije Božjemu Milosrđu za potpuni prestanak epidemije, ozdravljenje bolesnih i za umiruće.

6. U subotu poslije večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeća nedjelja je Sedamnaesta kroz godinu. 

Volonteri izdavačke kuće UPT iz Đakova imat će humanitarnu prodajnu akciju knjiga za pomoć jednoj obitelji iz Osijeka.

Sljedeće nedjelje u Bošnjacima u 11 sati svoju mladu misu slavit će mladomisnik fra Ivica Janjić koji je đakonski praktikum proveo u našoj Župi.

8. Sljedeći tjedan župni ured uredovat će utorkom i petkom od 9-12 i 16-18 sati, a ostalim danima za sprovod i druge važne potrebe moći ćete telefonski zvati dežurnog svećenika.

9. Od 3. – 6.  kolovoza u Velikoj, u Domu sv. Augustina,  održat će se biskupijski kamp za mlade od 15 do 30 godina. Participacija je 250 kuna. Sve informacije  kao i obrazac prijave mogu se pronaći na stranicama Požeške biskupije.

10. Prošli tjedan zasjedala je Uprava naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i napravila novi razmještaj braće i službi. Iz franjevačkog samostana u Našicama dosadašnji gvardijan i župnik fra Zoran Bibić odlazi na novu službu župnika na Trsatu u Rijeci, župni vikar fra Franjo odlazi u Krapinu za gvardijana, fra Stjepan Hrkač u Osijek – Jug II. za župnog vikara, a mladomisnik fra Ivica Janjić započet će svoju svećeničku službu u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču. Za novog gvardijana i župnika dolazi fra Petar Cvekan iz Zagreba, a za nove župne vikare fra Zvonimir Lutrović, dosadašnji provincijski ekonom i fra Josip Vukoja iz Osijeka. Braća se moraju premjestiti do 21. kolovoza.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.