PEDESETNICA – DUHOVI 31. svibnja 2020.

1. Danas slavimo svetkovinu Duhova, završetak je vazmenog ciklusa crkvene ili liturgijske godine. Na misi u 9 sati je slavlje Prve svete pričesti u Našicama za prvopričesnike OŠ “Dora Pejačević”.

Proštenje je u Gornjoj Motičini i u susjednoj župi Feričanci gdje su svete mise u 11 sati. U 18 sati s molitvom krunice i litanijama završavamo svibanjske pobožnosti.

Jučer (u subotu)  fr. Marin Golubović iz Našica položio je doživotne zavjete u samostanu Sv. Dominika u Zagrebu. Čestitamo i preporučamo ga u molitve.

2. U ponedjeljak je blagdan Marije – Majke Crkve. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 9 i 18.30 sati. Zavjetni je dan u Seoni, sveta misa je u 9 sati.

3. U utorak u 18:15 sati je pobožnost trinaest utoraka Sv. Antunu Padovanskom.

U 19.30 u dvorani “Emaus” je sastanak roditelja ovogodišnjih krizmanika OŠ “Dora Pejačević” u Našicama.

4. U srijedu u 16.30 sati je sv. misa za roditelje i prvopričesnike OŠ “Kralja Tomislava”. Poslije mise bit će pouka i priprema za sakramente sv. ispovijedi i pričesti.

5. U četvrtak u 19.30 sati je sastanak roditelja krizmanika sa filijala i OŠ “Kralja Tomislava” u Našicama.

U Donjoj Motičini u 18 sati je križni put i sv. misa za žrtve drugog svjetskog rata, posebno za one stradale 4. lipnja 1943. godine. Prije pobožnosti bit će blagoslov novih postaja križnoga puta u crkvi.

6. Svakog petka u 15 sati u crkvi molimo krunicu i litanije Božjeg Milosrđa za potpuni prestanak epidemije, za bolesnike, umiruće i na druge nakane.

Slavlje sv. Potvrde je u župi Feričanci u 17 sati.

Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu, ispovijed će biti prije jutarnje i večernje mise u samostanskoj dvorani.

7. U subotu u 9.00 sati je ispovijed roditelja i prvopričesnika OŠ “Kralja Tomislava”. Poslije ispovijedi je generalna proba za slavlje Prve pričesti.

Poslije večernje mise je redovito euharistijsko klanjanje.

8. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Presvetog Trojstva, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu.

Slavlje Prve svete pričesti za prvopričesnike OŠ “Kralja Tomislava” je na misi u 9 sati. Slavlje Prve sv. pričesti je također i na našim filijalama u Donjoj Motičini, Zoljanu, Breziku i u Granicama.

Proštenje je u Čačincima gdje je svečana sv. misa u 11:00 sati.

9. Pozivamo rodbinu pokojnika koje smo sahranili u vrijeme izolacije da se jave župniku radi dogovora oko slavlja svetih misa zadušnica.

 10. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo novi broj Glasa Koncila, i za djecu Mali Koncil – MAK.