SEDMA VAZMENA NEDJELJA – 24. svibnja 2020.

1. Danas slavimo Sedmu vazmenu nedjelju.

Svakog dana u 18 sati započinju svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem lauretanskih litanija.

2. U utorak u 17:45 sati je pobožnost trinaest utoraka Sv. Antunu Padovanskom.

3. U srijedu u 16.30 sati je sv. misa za roditelje i prvopričesnike OŠ “Dora Pejačević”. Poslije mise bit će pouka i priprema za sakramente sv. ispovijedi i pričesti.

4. Svakog petka u 15 sati u crkvi molimo krunicu i litanije Božjeg Milosrđa za potpuni prestanak epidemije, za bolesnike, umiruće i na druge nakane. Pozivamo vjernike da nam se duhovno pridruže u ovoj pobožnosti.

5. U subotu u 15.30 sati je ispovijed roditelja i prvopričesnika OŠ “Dora Pejačević”. Poslije ispovijedi je generalna proba za slavlje Prve pričesti.

Na večernjoj sv. misi framaši će obnoviti i položiti svoja framaška obećanja. Neće biti redovitog euharistijskog klanjanja.

Misa duhovskog bdijenja započinje u 21:00 sat a poslije mise duhovsko bdijenje nastavlja se euharistijskim klanjanjem i slavljeničkim pjesmama.

Pozivamo vjernike, posebno mlade, da se pridruže duhovskom bdijenju.

6. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Duhova. Slavlje Prve svete pričesti za prvopričesnike OŠ “Dora Pejačević” je na misi u 9 sati.

Proštenje je u Gornjoj Motičini u 11 sati i u susjednoj župi Feričanci.

Završetak je vazmenog ciklusa crkvene liturgijske godine.

7. Pozivamo rodbinu pokojnika koje smo sahranili u vrijeme izolacije da se jave župniku radi dogovora oko slavlja svetih misa zadušnica.

8. Prilika za svetu ispovijed je nedjeljom prije svake mise i radnim danom od 17.30 sati u samostanskoj dvorani.

9. Slavlje Prve svete pričesti na našim filijalama kao i za prvopričesnike OŠ “Kralja Tomislava” bit će u nedjelju 7. lipnja.

Slavlje Sv. Potvrde u našoj Župi bit će u petak, 26. lipnja, u 18 sati. Pozivamo roditelje krizmanika koji još nisu predali pisanu suglasnost da to učine najkasnije do utorka kada mogu doći u župni ured u uredovno vrijeme (9-12h; 16-18h). Obrazac za pisanu suglasnost nalazi se na stoliću ispred sakristije.

10. Najavljujemo roditeljski sastanak, za roditelje ovogodišnjih krizmanika iz OŠ “Dore Pejačević” u utorak, 2. lipnja u 19.30 sati, a za roditelje krizmanika sa filijala i iz OŠ “Kralja Tomislava” u četvrtak, 4. lipnja, u 19.30 sati.

 11. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo novi broj Glasa Koncila, i za djecu Mali Koncil – MAK.