OBAVIJEST ZA RODITELJE OVOGODIŠNJIH KRIZMANIKA

Dragi roditelji ovogodišnjih kandidata za sakrament Sv. Potvrde!

Jučer je stigao dopis iz Biskupijskog ordinarijata u kojem obvezuju nas župnike da što prije predamo popis kandidata za sakrament Sv. Potvrde čiji su roditelji predali župniku pisanu suglasnost.

Vama roditeljima ja još nisam stigao podijeliti obrasce suglasnosti, budući da trenutno skupljam pisane suglasnosti za naše ovogodišnje prvopričesnike.

Razumijem ovaj užurbani zahtjev iz Biskupije, jer treba napraviti novi raspored slavlja krizme, a samo u našem dekanatu bit će ove godine slavlje krizme u svih deset župa.

Stoga Vas ovim putem molim da  preuzmete obrazac u privitku (https://drive.google.com/file/d/17Yt6noYPTtphhuxJ6DSA8kEPhc-ZPKOd/view?usp=sharing) i da ga ispunjenog donesete u župni ured do nedjelje ili najkasnije u nedjelju, kada ćete ga moći ostaviti u sakristiji.

Za one roditelje koji nemaju mogućnost isprintati obrazac mogu doći u samostan i podići ga u župnom uredu, ili još bolje, tamo ga potpisati i ostaviti. Za suglasnost se traži potpis oba roditelja.

Za one roditelje do kojih neće doći ova obavijest, ja ću u nedjelju na župnim obavijestima oglasiti ovaj poziv, a molim također da i jedni druge obavijestite tako da najkasnije u ponedjeljak, 27. svibnja, mogu imati potpise svih roditelja koji žele da u lipnju njihova djeca prime sakrament Sv. Potvrde.

U razgovoru s voditeljem Pastoralnog centra Požeške biskupije, pokazao se kao povoljni termin za krizmu u našoj Župi – petak, 26. lipnja u 18 sati. Ali to je zasada samo prijedlog koji sam danas i službeno poslao i koji još mora potvrditi Biskupijski ordinarijat.

U nadi da ćete razumjeti i odgovoriti na ovaj pomalo užurbani poziv, sve vas srdačno pozdravljam do skorog susreta na roditeljskim sastancima:

utorak – 2. lipnja u 19.30 – za roditelje krizmanika OŠ “Dora Pejačević”

četvrtak – 4. lipnja u 19.30 – za roditelje krizmanika OŠ “Kralja Tomislava” i roditelje krizmanika sa naših filijala.

fra Zoran, župnik

Obrazac: https://drive.google.com/file/d/17Yt6noYPTtphhuxJ6DSA8kEPhc-ZPKOd/view?usp=sharing