ŠESTA VAZMENA NEDJELJA – 17. svibnja 2020.

1. Danas slavimo Šestu vazmenu nedjelju. Ove nedjelje spominjemo se 100-te obljetnice rođenja sv. pape Ivana Pavla II., pa ćemo po odluci našeg mjesnog Biskupa na svim nedjeljnim misama moliti zagovornu molitvu Sv. Ivanu Pavlu II.

Svakog dana u 18 sati započinju svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem lauretanskih litanija.

2. U ponedjeljak u 19.30 u dvorani “Emaus” započinje tečaj priprave za crkveni brak. Sljedeći tečaj je u rujnu.

Dopodne ćemo obići bolesnike koji su se prijavili po kućama u Našicama i Martinu.

3. U utorak u 17:45 sati je pobožnost trinaest utoraka Sv. Antunu Padovanskom.

4. U četvrtak se slavi Uzašašće Gospodinovo, svete mise su u župnoj crkvi 7, 9 i 18.30 sati. U kapeli Uzašašća Gospodinova sv. misa je u 11 sati.

5. Svakog petka u 15 sati u crkvi molimo krunicu i litanije Božjeg Milosrđa za potpuni prestanak epidemije, za bolesnike, umiruće i na druge nakane. Pozivamo vjernike da nam se duhovno pridruže u ovoj pobožnosti.

6. U subotu u 16.30 sati je roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika iz OŠ “Dora Pejačević” i OŠ “Kralja Tomislava”.

Poslije večernje sv. mise je redovito euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Sedmu vazmenu nedjelju.

8. Mise zadušnice za pokojne koje smo sahranili u proteklom razdoblju bit će odslužene u dogovoru sa članovima obitelji i rodbinom.

9. Prilika za svetu ispovijed je nedjeljom prije svake mise i radnim danom od 17.30 sati u samostanskoj dvorani.

10. Slavlje prve Svete Pričesti za prvopričesnike OŠ “Dore Pejačević” bit će u nedjelju 31. svibnja na misi u 9 sati, a za prvopričesnike OŠ “Kralja Tomislava” u nedjelju, 7. lipnja, u 9 sati. Za prvopričesnike na filijalama Prva Pričest bit će u nedjelju 7. lipnja.

Roditelji prvopričesnika obrazac za suglasnost mogu uzeti na stoliću ispred sakristije i ispunjenog donijeti na roditeljski sastanak.

Slavlje Svete Potvrde bit će krajem lipnja. Roditeljski sastanak za roditelje ovogodišnjih krizmanika bit će 2. i 4. lipnja. Detaljnije informacije o tome možete naći na župnim stranicama.

 11. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo novi dvobroj Glasa Koncila, i za djecu Mali Koncil – MAK.