ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – 03.05.2020.

1. Danas slavimo Nedjelju Dobrog Pastira – Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Prva je nedjelja u mjesecu kada skupljamo pomoć za naše franjevačke odgojne ustanove koje su zbog potresa u Zagrebu iseljene s Kaptola u Samobor.

Nakon šest nedjelja naša župna crkva kao i crkve na filijalama otvorene su za redovito slavlje svetih misa s narodom uz sigurnosne mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Molimo vjernike da se pridržavaju propisa i tako čuvaju vlastito zdravlje i zdravlje bližnjih. Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 u crkvama i molitvenim prostorima nalaze se na oglasnim pločama.

Svakog dana u 18 sati započinju svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem lauretanskih litanija.

2. U ponedjeljak započinjemo ispovijed vjernika u našoj Župi. U različitim dvoranama uz držanje propisane distance ispovijedat ćemo svaki dan dopodne od 9-12 sati i poslijepodne od 15-18 sati. Pozivamo vjernike da pristupe sakramentu pomirenja s Bogom kako bi mogli pristupati svetoj pričesti.

3. Utorkom je u tijeku pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu, pobožnost započinje u 17:45 sati. Od utorka župni ured počinje uredovati.

4. Svakog petka u 15 sati molit ćemo u crkvi krunicu i litanije Božjeg Milosrđa, za potpuni prestanak epidemije, za bolesnike, umiruće i na druge nakane. Pozivamo vjernike da nam se duhovno pridruže u ovoj pobožnosti.

5. U subotu poslije večernje sv. mise bit će euharistijsko klanjanje.

6.  Sljedeće nedjelje slavimo Petu vazmenu nedjelju.

7. Tečaj priprave za crkveni brak započinje 18. svibnja u 19.30 sati u dvorani “Emaus”.

Nastavljamo sa slavljem vjenčanja s istim mjerama zaštite kao i za svetu misu.

8. Krsna pouka za roditelje i kumove koji žele krstiti djecu bit će u utorak, 12. svibnja, u 19.15 sati u dvorani “Emaus”. U dogovoru sa župnikom krštenja će biti moguća subotom dopodne ili nedjeljom na misi u 11 sati.

9. Mise zadušnice za pokojne koje smo sahranili u proteklom razdoblju bit će u dogovoru sa članovima obitelji i rodbinom.

10. Potičemo kandidate za prvu pričest i sv. potvrdu da nastave s vjerskom poukom na školskom vjeronauku i, ukoliko je moguće, da sudjeluju na nedjeljnoj misi. O datumu slavlja prve pričesti i krizme naknadno ćemo vas obavijestiti.

11. Zahvaljujemo brojnim suradnicima koji su nam pomogli očistiti okoliš i urediti crkvu i crkveni prostor. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo dvobroj Glasa Koncila.