TREĆA VAZMENA NEDJELJA – 26.04.2020.

1. Danas slavimo Treću vazmenu nedjelju.

2. Preko tjedna slavit ćemo sv. misu svakog dana u 18.30 sati i prenositi uživo putem župnih internetskih stranica. Sve nakane koje smo primili služe se redovito po danima, kako smo ih i primili.

3. U utorak u 18:15 sati je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. U petak, 1. svibnja, spomen je Sv. Josipa Radnika i početak svibanjskih pobožnosti. Neće biti uobičajene mise na Šipovcu.

Prvi je petak u mjesecu, u 15 sati bit će euharistijsko klanjanje – Ura Božjega Milosrđa, a u 18 sati molitva krunice i litanije Majci Božjoj.

5. U subotu stupaju na snagu mjere popuštanja nastale zbog širenje epidemije. To znači da ćemo nakon šest tjedana ponovno moći svaki dan slaviti misu s narodom. U subotu sveta misa će biti u 7:00 sati i navečer u 18:30 sati.

Prva je subota u mjesecu, u 18 sati su svibanjske pobožnosti, te čin posvete obitelji i vjernika Bezgrješnom Srcu Marijinu. Neće biti euharistijskog klanjanja.

6. Sljedeće nedjelje slavimo Četvrtu vazmenu nedjelju – nedjelju Dobrog Pastira, ujedno i prvu nedjelju u mjesecu svibnju. Mise s narodom slavit ćemo u župnoj crkvi po uobičajenom nedjeljnom rasporedu: dopodne u 7, 9 i 11 sati, te navečer u 18:30 sati. Slavit ćemo također mise na filijalama: u Seoni u 8:30 sati, u Zoljanu u 10 sati, u Donjoj i Gornjoj Motičini u 11 sati, u Ceremošnjaku u 9 sati, u Maloj Londžici u 11:30 sati i u Breziku u 17:00 sati. Do daljnjega nema mise u bolničkog kapeli.

Čekamo još detaljnije upute naših biskupa s obzirom na popuštanje mjera, ali već sad možemo reći da u našoj župnoj crkvi i samostanu ima dovoljno prostora za socijalnu distancu, jer ćemo u tu svrhu osim hodnika otvoriti i ozvučiti i klaustar franjevačkog samostana. Za sve dodatne informacije pratite naše župne internetske stranice.

7. O slavlju sakramenata sv. ispovijedi, krštenja i vjenčanja obavijestit ćemo vas sljedeće nedjelje, kada budemo imali podrobnije informacije.

8. Preporučamo vjerski tisak, posebno novi dvobroj Glasa Koncila i za djecu novi broj Malog koncila – MAK-a.

9. Crkva je otvorena svakog radnog dana od 7.30 do 18 sati, vjernici mogu slobodno ući, pomoliti se, uzeti vjerski tisak, pridržavajući se propisanih odredaba.

10. U slučaju potrebe obilaska teških bolesnika ili sahrane, ili zbog drugih pitanja, možete nas telefonski kontaktirati (031/613-205).