Peta župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike

Dragi kandidati za prvu Pričest i sv. Potvrdu!

Vrijeme lagano prolazi i već smo stigli do pete župne kateheze pripremljene za vas: “Moje mjesto u Crkvi”. Moram pohvaliti najrevnije vjeroučenike, koji redovito rješavaju i šalju svoje radne listove, a to su prvopričesnici Tibor Vukšić i Matej Kumrić. Vjerujem da su i ostali našli vremena za ponoviti gradivo i nešto novo naučiti.

Ako ste prošli ove kateheze, uz ono što smo na vjeronauku zajedno naučili, onda ste vi već velikim dijelom spremni za primanje prve svete Pričesti i Krizme.

No, zasada ne možemo još ništa reći kada ćemo moći organizirati slavlje. Prvi veliki znak da se možemo ponovno okupiti je kada budete mogli ponovno dolaziti u školu i na sv. misu. Dokle god traje ovako stanje, ne možemo još ništa reći. Ali nešto možemo. Možemo se truditi izvršavati svoje obveze, redovno se moliti, i nedjeljom pratiti sv. misu preko televizije ili interneta.

Mi se u crkvi molimo svakog dana da što prije prođe ovo stanje epidemije, pa da možemo normalno živjeti, učiti, raditi, dolaziti u crkvu. Nadam se da i vi kod kuće molite, sami ili sa svojim roditeljima. To je najvažnije od svega, da ne prestanemo vjerovati u Boga i Uskrslog Isusa koji je uvijek s nama i koji će nam pomoći da ovo zajedno prođemo.

I dalje mole za vas i pozdravljaju vas fra Zoran i svi franjevci iz samostana!

 

Za prvopričesnike: https://drive.google.com/open?id=1NkeGxpQc8q_GFXu8pLvXNZkHWfdJiGV7

Za krizmanike: https://drive.google.com/open?id=1r9JReoEbOKUqClWshroQw_TsiVaNtpWt