Novi kviz – Biblija 1. nivo

Quizz_transparent

Dragi župljani!

Fizički daleko, a duhovno blizu preko naše župne stranice igramo se i učimo putem našeg župnog kviza. Župni kviz 2 o našoj župi riješilo je oko 150 župljana. Prosječan broj točnih odgovora je bio 10 od 18. Petero župljana je riješilo kviz sa svih 18 točnih odgovora, a samo je 1/3 župljana imala manje od 9 točnih odgovora. Na tri pitanja smo jako slabi odgovorili: da je Sveti Lovro zaštitnik naše biskupije – većina se “upecala” na Svetu Tereziju Avilsku koja je zaštitnica Požeške katedrale; zatim da je u vukovarskom zarobljeništvu fra Ante sreo bivšeg ministranta iz Motičine Sinišu Martinovića – većina se “upecala” na Keksa (ovo zna svatko tko je pročitao knjigu Franjevci u domovinskom ratu); i da u našoj župnoj crkvi imamo kip hrvatskog sveca Nikole Tavelića (kod oltara Blažene Djevice Marije sa desne njene strane) – većina je mislila da imamo kip Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Na ta tri pitanja samo je 1/4 znala točan odgovor. Najbolje smo odgovorili na pitanje tko ima misu na 11 sati, te da  se mazga poklonila Presvetom Oltarskom sakramentu na oltarnoj slici Sv. Antuna. Čestitam svima na igri i šaljem Vam novi župni kviz, ali sa temom BIBLIJA – 1.nivo. Pred Vama je 20 lakih pitanja iz Biblije, pa uspješno Vam bilo.

Kratke upute za rješavanje:

Kada riješite kviz, kliknite na PODNESI pa će Vas obrazac odvesti na vrh i tamo kliknite na PRIKAZ REZULTATA i obrazac će Vam pokazati koliko imate točnih.

 

Ovaj treći kviz ima 20 pitanja, a ocjene su:

18-20 točnih odgovora – Izvrsno! Vidi se da je Biblija najvažnija knjiga u tvome životu, za nagradu zahvali Gospodinu na tome daru

15-17 točnih odgovora – Bravo! Biblija je tvoja knjiga koju često čitaš.

12-14 točnih odgovora – Vidi se da si čitao Bibliju ali samo neke dijelove, ispravi to.

9-11 točnih odgovora – Uh , nisi sam nikada čitao Bibliju nego samo što si čuo u Crkvi. Ako je nemaš doma, posudi od susjeda i čitaj.

8 i manje točnih odgovora  – Dušo Božja! “Mani” se TV-a i društvenih mreža te prvom prilikom nabavi Bibliju i čitaj.

 

Priredio: Rudica