NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

 

1. Danas je Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica, početak Velikog tjedna.

2. U utorak u 15:00 sati je krunica Božanskog Milosrđa pred Presvetim Sakramentom.

U 18.15 je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom.

3. Na VELIKI ČETVRTAK slavimo dan ustanovljenja euharistije i svećeničkog reda. U požeškoj katedrali je sveta misa posvete ulja u 10:00 sati. Misa večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi bit će u 18:30 sati.

Na VELIKI PETAK spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put će biti u župnoj crkvi u 9:00 sati, a obredi započinju u 17:00 sati.

Na VELIKU SUBOTU spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.

VAZMENO BDIJENJE: započinje u subotu u 21:00 sat.

4. Sljedeće je nedjelje svetkovina Kristovog uskrsnuća – Uskrs. Svetu misu u 9 sati prenosit će Radio Našice.

5. Na Veliki petak započinjemo u našoj Župi devetnicu Božjemu milosrđu. Od uskrsnog ponedjeljka svaki dan u 15:00 sati molit ćemo krunicu Božanskog milosrđa i litanijske zazive pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

6. Svi obredi Velikog tjedna slavit će se u zatvorenoj crkvi i prenositi uživo putem župne i facebook stranice. Nakane koje smo primili služit će se u predviđenim danima.

Crkva će svakog dana biti otvorena od 7.30 do 19:00, vjernici mogu slobodno ući, pomoliti se, uzeti crkveni tisak, ali tako da u crkvi ne bude odjednom više od 10 vjernika.

Župne kateheze za prvopričesnike i krizmanike objavljujemo na župnoj stranici početkom tjedna.

7. Zahvaljujemo našim župljanima na pridržavanju propisa, na moralnoj i duhovnoj potpori. Molimo jedni za druge da nas Bog sačuva duhovno i fizički zdravima i oslobodi svijet od epidemije, gladi i rata.