KRUNICA BOŽANSKOG MILOSRĐA PRED PRESVETIM u 15 SATI

klanjanje-300x225

Sutra u petak u 15 sati u župnoj crkvi prvi puta ćemo imati molitvu krunice i litanija Božanskog Milosrđa pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Vjernici će se moći pridružiti molitvom u svojim domovima ili moliti zajedno s nama putem video prijenosa. Želimo ponizno moliti Gospodina za pouzdanje u ovim vremenima kušnje, za oproštenje grijehe, obraćenje grešnika i za prestanak epidemije korona virusom.

Sv. Otac papa Franjo u Vatikanu u 18 sati imat će klanjanje pred Presvetim Sakramentim i udijelit će poseban apostolski blagoslov “Urbi et Orbi” s kojim će podijeliti dar potpunog oprosta. Da bi netko primio dar potpunog oprosta, nisu potrebni oni uobičajeni uvjeti jer ih sada nije moguće ispuniti, potrebno je jedino savršeno kajanje, tj. kajanje iz ljubavi prema Boga koje podrazumijeva odluku i svjesni prekid sa svakim grijehom, pa i lakim.

Mi franjevci bit ćemo duhovno povezani sa Svetim Ocem, u to vrijeme u 18 sati molit ćemo križni put, a poslije toga slaviti sv. misu koju ćete također moći pratiti preko naše župne i facebook stranice. Sudjelovanjem u svetoj misi preko medija i duhovnom pričesti dar potpunog oprosta još više nas približava zagrljaju nebeskog Oca koji nas u ovim vremenima iščekuje očinskom ljubavlju da mu se vratimo svim srcem, poput izgubljenog sina iz Isusove prispodobe.

Recimo sutra osobno i zajednički više puta kroz dan: ISUSE, U TEBE SE UZDAM!