Župnikova poruka kandidatima za sakrament Sv. Potvrde

Dragi kandidati za sakrament sv. Potvrde!

Kako nismo više u mogućnosti susretati se na župnoj katehezi i sv. misama, želim vam se ovim putem obratiti i prije svega sve vas srdačno pozdraviti. Mi franjevci ove naše Župe nismo zaboravili na vas, nas pet svećenika i đakon fra Ivica držali smo pouke za vas ovdje u samostanu i po našim filijalama. Nije ni nama lako priviknuti se na stalno praznu crkvu i praznu vjeronaučnu dvoranu.

No, pravi vjernik u svako vrijeme izgrađuje sebe, svoje životne stavove i svoju vjeru. Tako je i ovo vrijeme, uz sve poteškoće, pogodno da malo više vremena nađemo za sebe, za svoje bližnje, za molitvu, za čitanje sv. Pisma. Mi smo se potrudili omogućiti vjernicima prijenos svetih misa iz naše župne crkve putem naše facebook župne stranice, a kako radimo na usavršavanju tehnike nadamo se da ćemo to uskoro moći i putem ove župne stranice.

Pozivam i vas da se ponekad uključite on-line i pratite prijenos uživo svete mise iz naše župne crkve, posebno nedjeljom u 9 sati.

Marljivi tim vjeroučenika i svećenika pripravio je za vas župne kateheze putem zanimljivih radnih listića. Iako smo dosta toga zajedno već prošli ovo će za vas biti ponavljanje i određena igra. Šaljem vam prvu katehezu i osnovne molitvene obrasce koje treba znati svaki krizmanik.

Vidjet ćete da ovi listići ne samo da nisu teški nego su kreativni, zabavni i poučni. Potičem vas, a na to će vas podsjećati i vaši vjeroučitelji, da ih skinete sa župne stranice i malo pogledate i proučite. Ja ću vam slati po jednu katehezu tjedno.

Nadamo se i molimo da ova izvanredna situacija što prije prođe, pa da se opet možemo susretati i zajedno pripravljati za tako važan događaj u vašem životu kao što je primanje sakramenta Sv. Potvrde.

 

U želji da ostanete i dalje zdravi, vedri i kreativni, mole za vas i puno vas pozdravljaju fra Zoran i svi našički franjevci!

 

1. Crkva – djelo Duha Svetoga: https://drive.google.com/file/d/1buz2U5xMQ6dyr5XecNadRBBGzvHSpz5A/view?usp=sharing

Dodatak: https://drive.google.com/file/d/1Cs6P4q5GXc4ikqnarnCP1kdCDlHWKgUe/view?usp=sharing