ŽUPNE OBAVIJESTI U VRIJEME EPIDEMIJE – KORIZMA 2020.

Poštovani župljani, u vremenu smo opće karantene, da se tako izrazim, zbog čega nema nikakvih događanja u Župi, osim ispraćaja pokojnika u krugu najuže obitelji i svetih misa koje mi svećenici slavimo bez naroda.

Dosta vjernika zove u vezi vjenčanja ili krštenja koja su zakazana u nedjeljama do Uskrsa. Sve se odgađa, teško je planirati kada ćemo ih moći održati, prvi veliki znak smirivanja situacije biti će taj kada budemo mogli iznova slaviti misu s narodom. Dok se to ne dogodi ne možemo ama baš ništa planirati.

Ipak, važno je biti u kontaktu, ja sada češće dajem obavijesti ili poticaje putem naše župne i facebook stranice i to je dobro pratiti da i na taj način budemo povezani.

Uveli smo i snimanje mise uživo iz naše župne crkve, radnim danima u 7 ujutro, utorkom i petkom navečer u 18.30, a svetkovinama i nedjeljom u 9 sati. Klanjanje pred Presvetim i krunica Božanskog milosrđa bit će svaki utorak i petak u 15 sati.

Utorkom će svetoj misi prethoditi pobožnost trinaest utoraka u 18:15, a petkom križni put u 18 sati. Nakane koje smo primili na određene dane bit će i odslužene u tim danima, na početku svake mise ćemo ih pročitati.

Mise uživo mogu se pratiti na facebook župnoj stranici, a od sada i preko župne stranice. Znam da u ovo vrijeme ima dosta prijenosa svetih misa, ali ipak je dobro ponekad sabrano pratiti svetu misu iz vlastite Župe, sa svojim svećenicima i duhovnim pastirima.

Za naše krizmanike i  prvopričesnike stavili smo prvu prilagođenu župnu katehezu u obliku zanimljivih radnih listića, a nastavit ćemo ih slati i dalje, po jednu svaki tjedan. Potičem roditelje krizmanika i posebno prvopričesnika da s vremena na vrijeme prolaze radne listove i materijale koje šaljemo za njihovu djecu. Kao što ćete vidjeti ovi su materijali kratki, zanimljivi i poučni.

Kroz sve nedjelje dobivamo nove brojeve Glasa Koncila. Crkva je otvorena svakog dana od 7.30 do 19 sati, a nedjeljom i svetkovinama od 10 – 19, vjernici mogu slobodno ući i pomoliti se, uzeti crkveni tisak, ali tako da ne bude više od 10 vjernika odjednom.

Zahvaljujemo svim našim župljanima na moralnoj i duhovnoj potpori, ostanimo i dalje povezani u molitvi i vapajima Bogu da nas što prije oslobodi ove epidemije i svakog drugoga zla.

Vaš župnik fra Zoran