TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – 15. ožujka 2020.

1. Slavimo Treću korizmenu nedjelju. Prema Biskupovom pismu vjernicima o opasnosti od koronavirusa na svim misama ispušta se pružanje mira i uvodi obvezatno pričešćivanje na ruku. Cijelo Biskupovo pismo nalazi se na oglasnim pločama.
Na misi u 9 sati predstavit će se ovogodišnji krizmanici.
Ove nedjelje skupljamo milostinju i darove za ljude i Crkvu u Bosni i Hercegovini, kao izraz zajedništva, solidarnosti i potpore hrvatskom narodu koji živi u toj zemlji. Volonteri Caritasa organiziraju humanitarnu prodajnu akciju za pomoć najpotrebnijima u Župi.
Svake korizmene nedjelje u 15:00 sati je pobožnost križnog puta u Aleji lipa.
U 16:30 je skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

2. Na poticaj mjesnog Biskupa u Godini Božje Riječi svakog ponedjeljka u korizmi organiziramo susrete tzv. “lectio divina”, tj. satove molitvenog čitanja Svetog Pisma. Susreti će se održavati u samostanskoj dvorani, a razmatrat ćemo i moliti nad liturgijskim tekstovima od sljedeće nedjelje. Za one koji žele kod kuće razmatrati, tekstove mogu preuzeti sa stranica Požeške biskupije.

3. U utorak u 18:15 sati započinje pobožnost trinaest utoraka na sv. Antunu Padovanskom. Ovogodišnja nakana antunovske pobožnosti je za ozdravljenje oboljelih i prestanak epidemije korona virusom, te za milost bogoslovnih kreposti vjere, nade i ljubavi.
Do daljnjega se odgađa župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike.

4. U srijedu je spomen smrti sluge Božjega o. Vendelina Vošnjaka, utemeljitelja Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

5. U četvrtak slavimo svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Bl. Dj. Marije. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati. Proštenje je Đurđenovcu gdje je sv. misa u 11 sati. Poslije večernje sv. mise je susret molitvene zajednice.

6. U petak je u našoj Župi godišnje Euharistijsko klanjanje. Sv. mise su u 7, 11 i 18:30 sati, tijekom cijelog dana bit će izložen Presveti Oltarski Sakramenat, a zajedničko klanjanje bit će od 17:30 sati. Poslije večernje mise je susret Frame.

7. Subotom do daljnjega nema probe dječjeg pjevačkog zbora. Poslije večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

8. Sljedeće nedjelje slavimo Četvrtu korizmenu nedjelju. Članovi Franjevačke mladeži imat će humanitarnu prodajnu akciju za organiziranje slavlja framaških obećanja. Na večernjoj sv. misi izabrani vjernici laici bit će postavljeni u službu liturgijskih čitača.

9. XXVI. Našički križni put najavljen je za 28. ožujka ove godine, a održavanje će ovisiti o preventivnim mjerama zdravstvene zaštite od virusne epidemije.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo Glas Koncila s aktualnim temama iz života Crkve i društva i za djecu Mali Koncil – MAK.