DRUGA KORIZMENA NEDJELJA – 8. ožujka 2020.

1. Slavimo Drugu korizmenu nedjelju. Na misi u 9 sati predstavit će se ovogodišnji prvopričesnici.
U Župi gostuje otac teško bolesne djevojke iz Zagreba, Nike Rogar, koja mora ići na presađivanje matičnih stanica u Austriju. U tu svrhu prodavat će majice i skupljati priloge za operaciju svoje kćeri.
Svake korizmene nedjelje u 15:00 sati je pobožnost križnog puta u Aleji lipa.
Poslije večernje mise u dvorani “Emaus” bit će projekcija poučnog igranog filma “Slučaj za Krista”.

2. U ponedjeljak poslije večernje mise u vjeronaučnoj dvorani bit će susret čitača. Na susretu će biti izabrani čitači koji će prema uputama Pastoralnog centra Požeške biskupije na nedjeljnoj misi biti obredom uvedeni u službu lektora.

3. U utorak u 18:15 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. U četvrtak poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

5. U petak je redoviti susret Frame u 20 sati.

6. U subotu u 10 sati je proba dječjeg pjevačkog zbora. Poslije večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Treću korizmenu nedjelju. Na misi u 9 sati predstavit će se ovogodišnji kandidati za sakrament sv. Potvrde. Potrebno je da svi kandidati za sv. krizmu iz OŠ “Kralja Tomislava” i OŠ “Dore Pejačević” sa svojim roditeljima dođu na nedjeljnu misu u 9 sati.
Volonteri župnog Caritasa organiziraju skupljanje hrane i humanitarnu prodajnu akciju čime želimo pomoći najpotrebnijima u Župi.
Treće korizmene nedjelje započinje “Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini”, pa ćemo te nedjelje prikupljati novčana sredstva za pastoralne i socijalne projekte pomoći Crkvi u Bosni i Hercegovini.
Poslijepodne u 16:30 bit će redovita mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

8. Biskupijski križni put za mlade bit će 21. i 22. ožujka od Lužana preko Pleternice do Požege. Mladi koji žele sudjelovati neka se jave župniku.
Našički križni put bit će 28. ožujka ove godine.

9. Primamo prijave za Nacionalni susret hrv. kat. mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja. Na susretu mogu sudjelovati mladi od 15-30 godina, rok prijave je do 15. ožujka, a zainteresirani se mogu javiti župniku. Kotizacija je 30 kn.

10. Za učenike sedmih i osmih razreda koji razmišljaju o duhovnom zvanju nudimo vikend u našem sjemeništu na Kaptolu, od 20. do 22. ožujka. Za detaljnije informacije obratite se župniku.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo novi broj Glasa Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.