SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU – 23. veljače 2020.

1. Slavimo Sedmu nedjelju kroz godinu.

2. U ponedjeljak u 19:30 je susret bračnih parova Župne zajednice obitelji.

3. U utorak u 18:15 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom. Poslije večernje mise u 19:15 u vjeronaučnoj dvorani je susret kumova i roditelja koji će sljedeći mjeseci krstiti djecu u našoj Župi.

4. U srijedu slavimo Pepelnicu ili Čistu srijedu. Početak je korizmenog vremena, obvezatan post i nemrs za sve vjernike s navršenih 18 godina života. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i 18:30. Pod svakom misom je obred pepeljenja.

5. Četvrtkom poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

6. Petkom u korizmi je obvezatan nemrs za sve koji su navršili 14. godinu života. Pobožnost križnog puta u našoj župnoj crkvi je u 18:00 sati.
U petak večernju sv. misu predvodit će umirovljeni profesor i svećenik Đakovačke nadbiskupije vlč. Ivan Zirdum koji će poslije mise u dvorani “Emaus” održati predavanje na temu: “Kako spriječiti ili liječiti bolest jednostavnom prirodnom hranom bez lijekova?”
Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki Četvrtak u požeškoj katedrali za najugroženije obitelji.
Susret Frame je u 20:00 sati.
7. U subotu je proba dječjeg pjevačkog zbora u 10 sati. Euharistijsko klanjanje je poslije večernje mise.

8. Sljedeće nedjelje slavimo Prvu korizmenu nedjelju, ujedno i prvu nedjelju u mjesecu. Volonteri Caritasa organiziraju skupljanje hrane i humanitarnu prodajnu akciju čime želimo pomoći najpotrebnijima u našoj Župi.
Pobožnost križnog puta bit će u Aleji lipa svake korizmene nedjelje u 15:00 sati.

9. Primamo prijave za Nacionalni susret hrv. kat. mladeži u Zagrebu 9. i 10. svibnja. Na susretu mogu sudjelovati mladi od 15-30 godina, rok prijave je do 15. ožujka, a zainteresirani se mogu javiti župniku. Kotizacija je 30 kn.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.