DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU – 06. listopada 2019.

1. Slavimo Dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada molitvama i novčanim prilozima pomažemo naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana.
U tijeku su listopadske pobožnosti, svakog dana u 18 sati molimo krunicu i litanije. Papa Franjo proglasio je mjesec listopad izvanrednim misionarskim mjesecom pa ćemo na na kraju svake svete mise u ovom mjesecu dodati molitvu za misionare i obnovu misijskog djelovanja Crkve.

2. U ponedjeljak je spomen BDM od Krunice, tj. Ružarija. Poslije večernje sv. mise je susret liturgijskih čitača u samostanskoj dvorani.

3. U utorak je Deseto biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika u Voćin. Pozivamo katoličke liječnike i medicinsko osoblje na ovo hodočašće, početak programa je u 9:30 sati.
U utorak antunovska pobožnost bit će u 17:45 sati. Prigodom Dana neovisnosti u 18 sati na glavnom gradskom trgu bit će polaganje vijenaca i molitva za poginule hrvatske branitelje, a u 18:30 misa za domovinu.

4. U srijedu poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

5. U petak je susret Frame u 20 sati u samostanskoj dvorani.

6. U subotu je u Velimirovcu godišnje župno klanjanje. Neće biti probe dječjeg pjevačkog zbora.
Poslije večernje sv. mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeća nedjelja je Dvadeset i osma kroz godinu. Mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda bit će u 16:30 sati.

8. Odlukom uprave naše Provincije novozaređeni đakon fra Ivica Janjić iz Bošnjaka dodjeljuje se našoj Župi na đakonski praktikum. Želimo mu dobrodošlicu i preporučamo ga u molitve.

9. Zbog državnog praznika i Dječjeg tjedna sa župnom katehezom za prvopričesnike i krizmanike u Našicama započinjemo sljedeći tjedan, pa ćemo sljedeće nedjelje objaviti raspored vjeronauka po razredima.

10. Naša Katolička Crkva i Glas Koncila daju nam priliku upoznati naše katoličke novine. Svake nedjelje u mjesecu listopadu svaka Župa dobivat će puno veći broj Glasa Koncila koji će ministranti besplatno dijeliti na izlazima iz crkve. Cilj je ove akcije upoznavanje i širenje interesa za Glas Koncila te da svaki vjernik postane bolji sugovornik i još više upozna Crkvu iznutra.

11. Zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj pomoći na dovršenju radova na svetištu župne crkve.
Potičemo vas da uzimate i čitate vjerski tisak, preporučamo Glas Koncila.